Oven-Baked Tradition - корми для котів і собак, випечені в печі

Переваги повільного випікання в печі

Повільне випікання кормів для собак і котів в печі - це простий і природний процес, під час якого використовується ідеальна температура тривалий період, так щоб температура всередині інгредієнтів досягала оптимального рівня, при якому не буде руйнувань.  

Дійсно, головне завдання повільного випікання в печі - забезпечення безпеки здоров'я при використанні сировини, щоб люди, які працюють з продуктом і домашні тварини, які його споживають, були захищені від забруднення мікроорганізмами.  

Таким чином, випікання в печі дозволяє знищити практично всі патогенні мікроорганізми: віруси, паразитів, бактерії або дріжджі, які можуть бути в інгредієнтах.

Який вплив робить процес випікання в печі на вміст продукту?

Випікання в печі полегшує засвоюваність організмом крохмалю завдяки процесу желатинізації, який допомагає руйнувати і розчиняти гранули крохмалю.  Присутність вологи і тепла полегшує цей процес, що і призводить до перебудови молекулярних ланцюгів, і, оскільки вони переходять від кристалічної структури до більш неорганізованої структури, вони легше перетравлюються.

Коли корм для домашніх тварин випікають в печі, його інгредієнти обезводнюються і втрачають частину своєї вологи, так що поживні речовини стають більш концентрованими і повністю доступними для вихованця, який його споживає. 

Цей процес також змінює колір і смак інгредієнтів тваринного або рослинного походження в їжі. Білки і пігменти, що містяться в м'ясі, коагулюють і змінюють колір, а також виділяють летючі аромати, які підсилюють смак.

Реакція Майяра пояснює це так
Таємниця, яка лежить в основі підрумянюваня продуктів і їх характерних смаків, вперше була описана як реакція Майяра в 1912 році і з тих пір грає важливу роль у виробництві харчових ароматизаторів. 

Реакція Майяра відбувається, коли харчовий цукор реагує з білками, утворюючи нову хімічну сполуку, глікозіламін, перетворює його і створює ланцюгову реакцію, яка змінює колір і текстуру поверхні приготовленої їжі. Фактично, реакція Майяра - це те, що змушує продукти карамелізуватися при приготуванні під дією високої температури.


Канадський виробник Bio Biscuit LLC виробляє випечені в печі корми для собак та котів під ТМ «Oven-Baked Tradition» доступні українському споживачеві.

Екструзія: процес, що відрізняється від випікання в печі

Екструзія - це надзвичайно швидкий і потужний процес приготування, при якому харчові компоненти піддаються впливу дуже високих температур і тиску.  Це призводить до руйнування набагато більшої кількості поживних речовин, особливо вітамінів і природних антиоксидантів. На жаль, мало досліджень про живильній, травній і окислювальній дії екструзії і випікання в печі були задокументовані.

Чи знаєте ви, що переважна більшість кормів для собак і котів проводиться шляхом екструзії? Експерти в цій галузі вважають, що в майбутньому процес екструзії буде використовуватися менше. З огляду на, що випікання в печі - це природний процес, який сприяє здоров'ю та добробуту, він, ймовірно, стане одним з найбільш передових тенденцій і рішень в області виробництва кормів для домашніх тварин!

Ми сподіваємося, що вам сподобалося більше дізнатися про випікання кормів для домашніх тварин. Не соромтеся звертатися до нас, якщо у вас є які-небудь питання з цього приводу.
 
Рекомендації:
Ratnayake W.S.  і D.S.  Jackson.  2009. желатинізації крохмалю.  Adv.  Food Nutr.  Res.  55: 221-268. Індустрія кормів для домашніх тварин: прогноз експертів в галузі кормів для домашніх тварин на 2017 рік

Назад до новин

Схожі матеріали

Дивитися всі